Dezvoltată de o mamă și testată pe copii săi!


duminică, 28 iulie 2013

Pentru Protecția mediului


Scutecele de unică folosinţă rămân în natură ca şi deşeuri vizibile chiar şi sute de ani, fără ca să se distrugă. Nimeni nu ştie sigur dacă se distrug cândva, deoarece primele scutece din material sintetic se află şi acum în gropile de gunoi. Pe baza experimentelor de laborator şi pe baza tipului de scutec, studiile estimează că, ele poate că se vor distruge în 250-500 de ani. Adică, cu mult timp după ce copiii, nepoţii şi stră, stră nepoţii noştri “ vor pleca”.
Ştiai că al treilea cel mai mare deşeu care provine dintr-un produs de larg consum, după hârtie şi alte materiale din plastic, este scutecul din material sintetic? Într-o familie unde sunt copilaşi care au nevoie de scutece, jumătate din gunoi îl constituie scutecele de unică folosinţă. În SUA deşeul care provine de pe urma scutecelor de unică folosinţă este estimat la 27,8 miliarde! În România acesta este estimat la 81.600 tone.
Folosind scutece de unică întrebuinţare până când un copilaş ajunge să numai aibă nevoie de ele, se formează 1 tonă de deşeuri care se distruge poate abia după 100 de ani. Depinde de noi ce lume vor moşteni copiii şi nepoţii noştri. Cu formarea obiceiurilor de a face cumpărături intr-un mod conştient se poate micşora într-un număr mare cantitatea de gunoi şi întrebuinţarea energiei electrice. Merită să luăm în considerare deşeul care apare de pe urma fabricării scutecelor de unică folosinţă şi cantitatea de energie electrică consumată, ca şi cantitatea mare de lemn moale care este folosit ca şi materie primă. În comparaţie cu acestea fabricarea şi spălarea scutecelor lavabile încarcă natura într-un număr mult mai mic, apa consumată este tratată de unităţi de purificare a apei, la producţie compensează gunoiul electric prin formarea unor locuri de muncă locale.

Îţi poţi comanda pachetul tău de scutece lavabile Trezy la 
www.trezy.ro
suntem pe Facebook: www.facebook.com/trezyscutece

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu